The Most Memorable Moment Contest  

Posted by ayu zarina


 due 6 feb

Wanna to join???

Click-click HERE!

Gambar yang memberikan erti yang cukup bermakna buat hidup saya...
Dan meninggalkan kenangan yang pasti sukar untuk dilupakan...




Apabila saya dinobatkan sebagai

Ratu Beauty Contest Shadira

Apa lagi yang boleh saya ungkapkan..selain daripada terkejut, terharu, gembira dan rasa bagai tak percaya tatkala nama saya diumumkan sebagai JUARA dalam Beauty Contest tersebut....Selepas sahaja saya diumukan sebagai JUARA, secara automatik air mata jatuh berguguran, kerana barasa sangat2 terharu dengan penghargaan yang diberi oleh para juri serta org ramai.

Yang paling penting, usaha bersama saya dan juga suami memang berbaloi. Suami yang banyak memberi sokongan dan dorongan semasa saya terlibat dalam Beauty Contest ini. Tanpa sokongan suami, saya tak mungkin dapat mengalahkan 19 peserta yang lain. Dan yang paling terkesan di jiwa ialah pabila suami juga bernazar akan menyembelih seekor kambing andai kata saya menjadi JUARA. Nazar mesti ditunaikan kan.

Kecantikan adalah sangat-sangat subjektif. Tapi alhamdulillah, kecantikan dalam dan luar diri saya, telah mendapat pengiktirafan dari juri2 bertauliah serta org2 luar. Jika selama ini saya sering merendah diri akan kecantikan yang saya miliki, kini...saya lebih berkeyakinan dan bersemangat dengan kejayaan saya tersebut. 

Hanya satu jer dimohon oleh saya, moga2 saya tidak riak dan tidak angkuh dengan gelaran JUARA ini....dan sememangnya saya masih biasa..saya bukannya somebody utk di bangga2kan...Mudah-mudahan kecantikan dari segi fizikal dan rohani dapat diseimbangkan...aminnn

Dan semestinya gelaran JUARA itu pasti terpahat di sanubari sampai anak cucu nanti. 







Jom jana duit macam nuffnang dengan HeartBeat!! You click I click too!!

Pantai Contest by Mr. K  

Posted by ayu zarina




 due 7 feb

Nak join?? click - click HERE!

Gambar pilihan dihati:


Hohohoho..
Gambar posing di pantai Desaru, Johor

Pengalaman pertama naik jet ski ni tau. Bukan saya jer pengalaman pertama, tapi my hubby pun sama. Mula2 tu agak takut gak nak naik sebab masing2 tak pernah naik kan. Tapi disebabkan kami mahu mencuba suatu kelainan, makan alhamdulillah...berjaya juga kami naik jet ski ni..

Mula2 naik tu rasa macam gayat jer. My hubby pulak rasa macam tak confident jer nak handle jet ski tu. Tapi rupa2nya agak senang jugaklah nak handle benda ni. My hubby kata macam bawak motor jer..cuma kudrat kena lebih sikit sebab nak lawan ombak kan. 

Saya yang kat belakang tu pulak mula2 tu cuak jugak. Siap jerit2 lagi cakap takut. Peluk??? Huh tak yah cakap lah kan. Memang peluk macam nak mati time tu jugak. Tapi bila sampai kat tgh2 pantai tu, rasa macam syok pulak. Siap suruh my hubby bawak laju2 pulak tu..hahahahha

Bila dah rasa2 expert, apa lagi??? Maka misi bawa jet ski 100km/h lah...ekekek..nasib baik kami tak jatuh dalam pantai...kalau tak nanya lah jugak...huhuhu

Pengalaman indah ni bersama suami tersayang. Sama2 mencuba kelainan. Bayaran RM90 utk 20 minit. Ok lah kan...janji mencari pengalaman itu penting. 

Tapi kan...kalau agak2 bawak jet ski macam gambar kat bawah ni pun best gak kan...hahahaha....berangan giler ni...

Gambar sekadar hiasan yer..bukan utk dipertandingkan..



Nak tag:
Anje
Mama Iqy
Eliza





Jom jana duit macam nuffnang dengan HeartBeat!! You click I click too!!

Contest Sweet Couple  

Posted by ayu zarina

 due 6 feb
Berminat nak join??

click HERE!

Beritahu saya apa perkara paling sweet pernah si dia lakukan buat anda. (penceritaan terpulang kepada kreativiti samada melalui esei,video,gambar,nyanyian dll)


Perkara paling sweet yg dia pernah buat utk kami berdua??? Hurmmm...Semestinya hadiah photobook daripada insan tercinta bergelar suami. Kalau nak tahu inilah photobook pertama kami. Selama ni tak pernah pun terfikir nak buat photobook sebab tahu yang photobook ni agak mahal jugak harganya. Tapi photobook ni really2 sweet sebab dalam photobook tu 100% adalah gambar honeymoon kami at Universal Studio Singapore sempena 6th Anniversary kami tahun lepas. Ya Allah, tak berkelip mata saya tatkala dapat photobook tu. Lepas belek dan belek, lepas belek dan belek....sampai ke hari ni pun tak jemu2 dok belek2 photobook tu. 

Yg sweetnya, pagi2 masa kejadian lepas jer saya mengeliat atas katil, tiba2 saya dapat sebuah kissing on my forehead...Ya Allah...that's really sweet sebab my hubby tu bukan yang jenis romantik nak kissing2 selalu kat forehead kan...Ingat lagi, first time saya kena kissing kat forehead lepas masa akad nikah, hiks...dan lepas jer dapat kissing tu, terus my hubby cakap
"Sayang, ni tanda 6th Anniversary kita"

Mula2 agak blurr...sebab seingat kami, yg kami dah pun celebrated 6th Anniversary kami...tapi lepas buka2 hadiah tu...memnag teruja, excited dan rasa nak lompat2 kiss my hubby balik...hikss...so sweet that's moment!!

Jom tgk photobook yg sweet itu..


Jeng jeng jeng..ada apa dalam kotak ni???



OMG, Kisah cinta dan honeymoon saya berada dalam photobook itu!!!


Aksi2 saya dan my hubby semestinya terpahat dalam photobook ini..


Banyak kenangan2 terindah berada dalam photobook ini..
40 helai photobook ini menjadi saksi kisah cinta kami di Universal Studio Singapore...


Sesunguhnya, ia memang satu situasi yang sukar utk saya nyatakan betapa gembiranya saya masa dapat photobook itu. Dan sejak itu saya mula jatuh cinta dengan photobook. Dan hadiah photobook ini jugalah yang telah merangsang saya dan my hubby utk buat business photobook sebab saya juga mahu org lain abadikan memori mereka dalam photobook sebegini. Hadiah yg sangat bermakna utk saya kerana sehingga kini, saya berbangga apabila customers atau clients2 saya memuji akan keindahan photobook eksklusif ini...





Last but not least...
US, MEMANG SWEET COUPLE!!





p/s: Cerita ini mungkin tak sweet bagi org lain, tapi sangat2 sweet bagi saya!!!





Jom jana duit macam nuffnang dengan HeartBeat!! You click I click too!!

:Contest Kami Pose Comey:  

Posted by ayu zarina

::coNteSt kaMi pOsE cuMey::




Due: 25 Feb 2011




Oh yang mana satukah saya??
Saya yang pegang Teddy bear itu!!!


Saya join contest ini sebab saya suka join contest. Disamping mencuba nasib andai kata rezeki itu milik saya, maka tak salah saya join contest ini kan. Lagipun saya pasti dengan join contest macam ni, saya boleh berkenal-kenalan dengan penganjur contest. Yg penting I'm Camera Lover!!




Nak tag:
1. Ummie eisya
2. Mama Rifqy
3. Sall
4. Eily aka bionic woman



Closing Date :: 25 Februari 2011
Hadiahnya memang menarik!!! :: Apple iPhone or RM100 + topup RM50




Jom jana duit macam nuffnang dengan HeartBeat!! You click I click too!!

CONTEST CUTE SPECKY WOW!!!!  

Posted by ayu zarina




Nama: Damia Aleesya bt Khairuddin
Umur: 3 tahun 3 bulan

NAK TAG:
Ummie Eisya
Mama Rifqy



Jom jana duit macam nuffnang dengan HeartBeat!! You click I click too!!

Contest Kids & Cartoons 2  

Posted by ayu zarina



Gambar anak bersama cartoons:



Nama: Damia Ayyunie bt Khairuddin
Tarikh Lahir: 30/03/09
Kartun kegemaran: Pooh






Jom jana duit macam nuffnang dengan HeartBeat!! You click I click too!!

Contest Kids & Cartoons  

Posted by ayu zarina


Gambar anak bersama cartoons:


Nama: Damia Aleesya bt Khairuddin
Tarikh lahir: 17/10/2007
Kartun kegemaran: Mickey Mouse Clubhouse







Jom jana duit macam nuffnang dengan HeartBeat!! You click I click too!!

My Hardworking Child/Children Contest  

Posted by Ayu Zarina



klik SINI untuk join
due 10.2.11


Gambar pilihan ialah:


Nama: Damia Aleesya Bt Khairuddin
Umur: 3 tahun 4 bulan


Nak tag: 
Ummie Eisya
Mama Rifqy

CUTE BABY WITH A BOOK CONTEST  

Posted by ayu zarina


 due 2 feb

Dianjurkan oleh: Notre Belle Histoire.

\
DAMIA AYYUNIE BT KHAIRUDDIN
1 TAHUN 10 BULAN
30/03/09


SAYA MAHU MEMENANGI HADIAH UTAMA KERANA saya juga mahu anak saya GENIUS!!! Saya percaya pendidikan bermula sejak dari dalam perut lagi. Dan kini saya perlu meneruskan ideologi2 utk mengembangkan minda anak saya. Dan saya juga percaya, andai saya memenangi hadah utama, semestinya saya akan cuba menggunakan peluang yang ada untuk Memaksimumkan potensi anak saya!!


PRIZE for CUTE BABY WITH A BOOK CONTEST

  • Free seat to GBOB Seminar worth RM199
  • Perfume-perfume dari PFA
  • Produk pendidikan & permainan such as cd dari GBOB

http://geniusbabyonboard.blogspot.com/
http://patiperfume.com


NAK TAG:
ummie eisya
mama rifqy



Jom jana duit macam nuffnang dengan HeartBeat!! You click I click too!!