Contest Si Kecil Bersama Payung  

Posted by ayu zarina


dateline: 25.5.2011 


Nama: Damia Ayyunie bt Khairuddin
Umur: 2 tahun 1 bulan


Nama: Damia Aleesya bt Khairuddin
Umur: 3 tahun 8 bulan


Jom jana duit macam nuffnang dengan HeartBeat!! You click I click too!!

"Mom & ME Sweet Photo Contest"  

Posted by ayu zarina


GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON 

"VACATION" 2D1N & SPONSOR BY aNJe a.k.a MaMa_BaLQiS
Tempoh contest :25 Mei 2011.


Penaja:

Gambar yang menjadi pilihan


Nama anak: Damia Ayyunie bt Khairuddin
Umur anak: 2 tahun 1 bulan
Email: zamzarina99@yahoo.com

Nak tag: 
Eily bionic Woman
Mama 3H
Fiza Naman




Jom jana duit macam nuffnang dengan HeartBeat!! You click I click too!!

CONTEST:..Ape Teme Nye Eh!?::  

Posted by ayu zarina





Kalau nak bagi cadangan tema photoshoot...mesti bergantung pada :

1. tempat - dalam rumah, tasik, taman, kampung atau lain-lain
2. waktu - pagi, petang atau malam
3. bilangan ahli - ader berapa orang anak, atau nak amik pic ibu + ayahnya kah??
4. tujuan utama - utk anniversary, utk suka2 atau utk memori

So memang susah decide nak pilih tema utk photoshoot ni kan..

Pengalaman sendiri utk tema photoshoot:


Kalau utk indoor, better pilih warna2 yang garang macam warna merah atau hitam..
Sebab gambar akan lebih menyerlah berbanding suasana dalam indoor..
Tapi kena make sure lighting cukup..
Kang sama pulak warna org dengan background belakang..


Kalau utk nature macam gua-gua, atau taman2 hijau..
Rasanya better pakai warna2 yang natural, plain dan soft..
Contohnya macam gambar kat atas tu...putih menjadi pilihan sebab ia lebih kontra dengan warna alam


Kalau utk malam pula...sebaik-baiknya pilihlah tema yang lebih garang..
Contohnya macam pic kat atas...merah hitam menjadi pilihan..
Supaya objek lebih nampak kontra daripada background

Walau cama mana pun, anda juga boleh mencuba tema2 yang lebih berani macam tema bewarna


Oren...oren nampak sangat menyerlah..


Purple?? Jarang2 org amik tema warna ni..
Padahal warna ni memang sgt cantik..

Atau last sekali...
Putih juga boleh menjadi pilihan..
Ni tema saya pilih masa menang hadiah photoshoot dari kedaigambarkami..
Kenapa saya pilih putih???
Sebab suami saya takkan pakai putih 1 set kalau bukan utk events dan photoshoot..
Jarang2 saya dapat tgk suami saya pakai warna putih keseluruhan..
Jadi memang takkan lepaskan peluang kalau dapat photoshoot..putih menjadi pilihan...hehe

Tepuk dada, tanya selera!!

Nak tag:

Naa mama iqy
Eily bionic woman
Arina Amira



Jom jana duit macam nuffnang dengan HeartBeat!! You click I click too!!

Cute Baby with Hat Contest  

Posted by ayu zarina

Dah lama menyepi join contest blog...Sebagai tanda menyokong kawan-kawan...kali ni nak join contest yang dianjurkan olah anje mama balqish




" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON: 
VACATION 2D1N 
& SPONSOR BY aNJe a.k.a MaMa_BaLQiS" 
Pengajur Contest ini adalah :
http://damiaqish.blogspot.com/

Penaja untuk contest kali ni adalah:

http://etieyerywan.blogspot.com/ & http://hezrina83.blogspot.com/

Gambar yang menjadi pilihan di hati:



Nama: Damia Aleesya bt Khairuddin
Umur: 3 tahun 6 bulan




Jom jana duit macam nuffnang dengan HeartBeat!! You click I click too!!

Contest Photo Anakku Ceria  

Posted by ayu zarina


dateline: 10.4.2011 


Damia Ayyunie bt Khairuddin
Ibu: Ayu ibu damia

Nak tag:

1. Ummie eisya & amani
2. Fiza naman
3. Eily bionic woman



Jom jana duit macam nuffnang dengan HeartBeat!! You click I click too!!

CONTEST Aksi Si Kecil Syok Tidur anjuran GuGu GaGa  

Posted by ayu zarina

Banner Contest..
Downloads1


Pic pilihan di hati:

Nama: Damia Aleesya bt Khairuddin
Umur: 3 tahun 5 bulan

Ni gambar aleesya balik dari Tadika dia..
Alahai..siannya anak ibu..penat giler lah tu agaknya..
Sampaikan tertido tertonggeng dalam kereta macam tu..
Ni first time aleesya tertido macam ni lepas balik school dia..
Sayu jer hati tgk anak tido macam ni...

Nak tag:
Eily bionic woman
Naa mama iqy
Mama 3H
Fiza naman
Sall





Jom jana duit macam nuffnang dengan HeartBeat!! You click I click too!!

Kami Sweet Contest  

Posted by ayu zarina







Nama anak: Damia Ayyunie bt Khairuddin
Nama ibu: ibu damia
Email: zamzarina99@yahoo.com



Nak tag: 
Ummie eisya
Mama Rifqy







Jom jana duit macam nuffnang dengan HeartBeat!! You click I click too!!